Ochrana osobných údajov v KR

Správca osobných údajov

Prevádzkovateľ:

Knižnica Ružinov, Tomášikova 25, 821 01 Bratislava
IČO: 00260355
DIČ: 2020845145

Sprostredkovateľ: 

Cosmotron Bohemia, s. r. o., Pančava 415/11, 695 01 Hodonín
IČO: 25518453
DIČ: CZ25518453

Kontaktné údaje na zodpovednú osobu: 

Meno: Adriana Hanusová
Telefón: +421 2 44 45 47 04
E-mail: hanusova@kniznica-ruzinov.sk

Právny základ: Osobitný zákon

Príjemcovia alebo kategórie príjemcov: prevádzkovateľ

Prenos osobných údajov do tretej krajiny: nebude

Doba uchovávania osobných údajov: podľa osobitného zákona a registratúrneho poriadku

 

Zásady spracovania osobných údajov 


Osobné údaje spracovávame transparentne, zákonným spôsobom a uchovávame ich po dobu, ktorá je nevyhnutná pre účely štatistického vyhodnocovania poskytnutých údajov. Osobné údaje spracovávame iba spôsobom zaisťujúcim ochranu pred neoprávneným či protiprávnym spracovaním a pred náhodnou stratou, zničením alebo poškodením.

 

Účel spracovania osobných údajov

 

  • spracovanie údajov o registrovanom čitateľovi;
  • spracovávanie a zasielanie všetkých tipov upomienok za nedodržanie výpožičnej lehoty na knižničné a iné dokumenty, ktoré knižnica požičiava registrovaným čitateľom;
  • spracovanie objednávok a rezervácií kníh a všetky záležitosti s tým spojené;
  • marketingová komunikácia, zasielanie propagačných, informačných a prevádzkových informácií;
  • vybavenie otázok a pripomienok.

 

Aké údaje spracovávame? 


Pre účely registrácie čitateľov do Miestnej knižnice Petržalka,spracovávame osobné údaje na právnom základe - zákon č. 126/2015 Z. z. O knižniciach tieto osobné údaje ( §18 ):

  • Povinné údaje:
    • meno;
    • priezvisko;
    • adresa trvalého pobytu;
    • adresa prechodného pobytu;
    • dátum narodenia;
    • číslo občianskeho preukazu (čitateľa alebo jeho zákonného zástupcu)
  • Nepovinné údaje:
    • telefónne číslo;
    • e-mailová adresa;
    • akademické tituly;
    • údaje o tom, že používateľ je držiteľom preukazu ZŤP;
    • škola ktorú žiak, študent navštevuje.

 

Aké sú Vaše práva? 
 

Podľa zákona č. 18/2018 Z. z. O ochrane osobných údajov máte právo:

 

  • na prístup k Vašim osobným údajom a obstaranie kópie osobných údajov, ktoré spracovávame na požiadanie písomne (kontaktná adresa: Knižnica Ružinov, Tomášikova 25, 821 01 Bratislava alebo kniznica@kniznica-ruzinov.sk);
  • na opravu a doplnenie Vašich osobných údajov v prípade, že zistíte, že spracovávame nesprávne alebo nepresné osobné údaje;
  • na výmaz Vašich osobných údajov, na požiadanie písomne (kontaktná adresa: Knižnica Ružinov, Tomášikova 25, 821 01 Bratislava alebo kniznica@kniznica-ruzinov.sk);
  • na obmedzenie spracovania vašich osobných údajov - na Vašu žiadosť môžeme za určitých, právnymi predpismi stanovených podmienok obmedziť nakladanie s Vašimi osobnými údajmi;
  • v prípade pochybností o dodržiavaní povinností súvisiacich so spracovaním osobných údajov sa môžete obrátiť na Úrad pre ochranu osobných údajov alebo na iný príslušný dozorný úrad;
  • na obhajobu svojich práv prostredníctvom zodpovednej osoby alebo podaním podnetu na šetrenie (sťažnosti) dozornému orgánu - Úradu na ochranu osobných údajov v zmysle § 100 zákona č 18/2018 Z. z. O ochrane osobných údajov.

 

Facebook
YouTube
Info e-mailom

Ak si želáte dostávať najnovšie informácie, zadajte Váš e-mail.